Follow Dashboard ★GirlsWhoLikeToTalk

The Owner of The Blog!

GirlsWithThoughts
My name's Laila Nabila. People call me Laila. Will be 21 this year. 12 Sept!!! Diploma in Accountancy.
Love: Multimedia, Art, Music, Photography, Editing (photos/videos), Blogging, Drawing, Cooking, Shopping, Make Up, Food, Money!!!
Love being crazy and act like a kids. Cause kids doesn't think about problem! Maybe?
Hate: Fake Friends, Judgemental, Bugs, Haters.
Follow Me!
Music

Chill, Relax. Just Listen to The Music while Reading My Entries ;)

Pardon My Words
Friday, 20 December 2013

Assalamualaikum =)

Arghhh tension lah. Dah 2 kali pergi jasin, dua kali tu juga lah aku still tak boleh ambil ujian komputer untuk dapatkan lesen L. Apahal entah. Line slow then tak boleh nak daftar untuk ujian tu. Orang lain lepas. Tiba aku je, aduhai. Nasib wei nasib. Apa boleh buat. Sabar je lah. Now, tunggu orang tu kol untuk bagi tahu sama ada dah boleh atau tak. Hope secepat yang mungkin. Setel awal lagi bagus =')

Then balik tolong my mom dekat tadika. Tekak terasa macam nak makan kek. Singgah Secret Recipe beli kek 2 slice. =)


Sekali sekala belanja family apa salahnya kan? =D

Oh yes! Yesterday! 19.12.2013. Thanks guys for the great moment. Setelah 5 tahun berlalu, Alhamdulillah kita masih dapat jua bertemu even tidak semuanya ada. Sorry if menyusahkan kau orang. First sebab ajak time tengah pokai hahaha and second sebab i'm late ='( After this, i'm not sure yang aku boleh turun KL lagi or tak untuk meet kau orang. First jauh and biasa lah KL popular dengan jem so susah untuk parents aku ambil. In Shaa Allah if ada rezeki, panjang umur, kita meet lagi ok? =')

Dari Melaka pergi KL semata-mata nak jumpa dia orang then balik Melaka balik =')

Ni time mereka bergambar sebelum kedatangan aku =)










Firstly, sampai je sunway aku fikir, kau orang tengok wayang ada beli tiket aku ke tak? Sebab kalau tak, aku boleh jalan-jalan buat window shopping. Rindu Sunway katakan hahaha last-last.... hahaha biar kami je lah yang tahu =D 

Lepas je tengok wayang, cari surau. Amboi, bukan main susah lagi nak cari surau oiiiii.
Tengah-tengah cari surau, dia orang boleh pula ingat balik kisah-kisah lama sewaktu kecil dahulu kala (ceh wah ayat hahaha) Segan aku bila ingat balik tapi benda tu lah memori yang tinggal untuk dikenang =') Tapi seriously aku tak sangka yang kau orang boleh ingat banyak benda. Aku ingat sikit je tu pun ingat-ingat lupa. Terkejut aku bila kau orang cerita satu-satu hahaha 
Kelakar kan bila kenang balik kisah-kisah masa kecil dulu hahaha biasa lah budak-budak
Rindu waktu tu. Cepat betul masa berlalu. =')

Dia orang kata aku dah kecil? (ok segan) hahaha kecil ke? Aku rasa biasa je. Mungkin aku tak perasan kot hahaha. BTW sorry la mungkin aku banyak diam. Aku pun tak tahu kenapa. Maybe nak control percakapan Melaka aku kot hahaha

Sesat cari surau pun sempat lagi kami bergambar ok hahaha =P








Ok terasa macam aku paling pendek lah kan (pendek itu comel hahaha ok perasan -,-)

Next, cadang nak main bowling tapi ada tournament Malaysia pula so tak jadi. Then pergi lah kemana saja yang dia orang pergi. Last-last pergi memanah. Aku tak join main sekali. Just tengok dia orang main and ambil gambar dia orang tengah main =)


































Then lepak mamak. Story mory sambil tengok bola. Macam-macam cerita dikongsi bersama.
Wah sakit der telinga aku dengar dia orang semua menjerit bila gol and hampir nak gol hahaha






Sampai malam lepak then pergi surau solat. Cadang nak cari something untuk kenangan but maybe tak ada rezeki kot sebab aku dah kena balik. Parents pun dah tunggu. Takpe la. Next time ada rezeki kita meet kita beli =') 

Then pergi makan with family and then baru balik Melaka. 

Terasa rindu pula hahaha. Gila tak rindu. 5 tahun ok. Dah lama tak lepak sama-sama. Dapat lepak pun 1 hari je. Cukup? Mana cukup le. Terasa macam nak stay sana balik pun ada juga tapi tak pe lah. Ada rezeki In Shaa Allah dapat lah jumpa lagi =')

Dia orang ada tanya aku 'Ada kawan dunia akhirat tak?'
Means 'Best Friend Forever untill Jannah' ye?
and I was said 'No'
dia orang agak terkejut bila aku cakap tak ada
Jangan terkejut. Let me explained. 

Actually, aku ada kawan and also best friend but Best Friends Forever Untill Jannah means kawan baik gila gila baik tu rasanya tak kot
Ini semua berdasarkan my experience. Sekarang susah nak percaya orang.
Bagi aku sekarang, kepercayaan aku terhadap orang lain just 50% percaya dan 50% tak percaya.
Tak lebih dan juga tak kurang. Tikam belakang kawan sendiri, talam dua muka, khianat, dan lain-lain, macam mana aku nak percaya orang lagi sepenuhnya and have a real best friend? A true best friend?

Orang kata 'Sahabat sejati tak akan berubah hati. Sahabat akan sentiasa disisi sahabatnya dikala susah atau senang. Sahabat akan sentiasa membantu sahabatnya tak kira apa jua keadaan.' like bla bla bla

Tapi patut ke sahabat mengkhianati sahabatnya sendiri? Talam dua muka? dan lain-lain? 
If betul sahabat, I didn't have them bila aku susah or senang but they always trying to find me and need me when they need me and also my help and then I'm alone again. 

Never mine. Mungkin bukan sekarang. Mungkin akan datang. Mana lah tahu dapat kawan yang betul-betul boleh dijadikan sahabat sejati dunia akhirat. 

(Sorry if ada yang terasa. Tapi itulah kenyataannya)

Ada tu ada sebenarnya. Siapa? Biar lah rahsia. Ceh wah. Hahaha kepercayaan aku terhadap dia boleh tahan lah. Lebih daripada 50%. Dia lah setakat ni yang aku jumpa yang boleh dipercayai. Apa-apa pun dia tetap kawan yang terbaik yang pernah aku ada =) 

Banyak yang aku simpan seorang diri dan itulah cara aku. Buat apa nak kongsi dengan orang lain kalau itu hanya membuang masa sahaja. Orang tak akan faham apa yang kita rasa. Lagi-lagi ada yang tak suka. Takut tersalah orang untuk kongsi cerita. Cukup lah hanya Allah yang tahu segalanya =')


Oraite See U at The Next Entry
23:19

? ?
Hey!

Laila in the house!
16 February 2017


Peeps!

AmazingCounters.com



Layout by 16thday
Resources One Two Three