Follow Dashboard ★GirlsWhoLikeToTalk

The Owner of The Blog!

GirlsWithThoughts
My name's Laila Nabila. People call me Laila. Will be 21 this year. 12 Sept!!! Diploma in Accountancy.
Love: Multimedia, Art, Music, Photography, Editing (photos/videos), Blogging, Drawing, Cooking, Shopping, Make Up, Food, Money!!!
Love being crazy and act like a kids. Cause kids doesn't think about problem! Maybe?
Hate: Fake Friends, Judgemental, Bugs, Haters.
Follow Me!
Music

Chill, Relax. Just Listen to The Music while Reading My Entries ;)

Pardon My Words
Sunday, 23 November 2014

Assalamualaikum =)

Setelah sekian lama diri ini mengabaikan blog ini. Uhuuuuuuu hahaha

So today, today? No No No. Yesterday! Larian Gegar 2014! University Malaya & Unitar International University. Ok. Gerak dalam pukul 5 lebih 6 something. Then sampai sana. Relax kejap. Chill dulu. Selfie Selfie dulu. Kasi perut berisi sikit. Warm up dulu. Ada senam robik sekali before start. Then, tepat pukul 8 malam. Race Started! Hahahaha

First, ingat nak lari ramai-ramai dengan dia sekali. Tapi, tak mengapa lah. Biar lah dia berlumba dengan yang lain. Aku dengan Nani Jalan je. Dah lepas berapa km entah, boleh pula hujan turun dengan lebatnya pun adui. Ingat nak teruskan. Khazanah-khazanah sendiri dan orang lain ada dalam beg so, cari tempat berteduh kejap. Nampak pondok, berteduh kejap. Tak lama pun. Just for a while. Then, gerak balik. Aduh. Aku dah lah ketakutan. Kebasahan tak kisah. Tapi……. Guruh! Petir kilat! Uwaaaaaaa!!!!!!! Beristighfar aku dalam hati sepanjang jalan. Yela. Ajal datang tak kira waktu, tak kira masa, tak kira kita sedang buat apa. Tengok papan tanda. ‘7km more to go’ WHAT??????? Punya lah jauh berjalan meredah hujan. Baru 3 km???????!!!!!!! Jujur ku katakan. Nak menangis wei!!!!!!! Dah lah 10km tinggal aku dengan Nani je dekat belakang. Yang lain 5km & 15km. Sunyi. Ditambah lagi, kiri kanan hutan.Kau rasa??????? Dalam hati, ‘’agak-agak, dia ingat aku ke tak? Dia fikirkan aku ke tak? Dia risaukan aku ke tak?’’

‘3km to go’ Yes!!!!!!! Sikit lagi. Sikit lagi. Dengan bunyi cengkerik, bunyi katak, bunyi orang perempuan ketawa. Aduh! Jujur aku cakap, rasa nak lari pecut je masa tu. Tapi, kaki sakit.
Tabah. Tabah.

Eh? Tak silap, ni pintu keluar masuk bahagian belakang. Aku sesat ke? Dah lah main jalan je. Guard yang naik motor pula pergi angkut kon oren awal-awal. Ok. Hati mulai risau. Biar betik. Ni pintu keluar masuk bahagian depan ke belakang? Aduh! Jangan buat pasal.

Fuh! Nasib baik ada 2 orang cina. Seorang lelaki and seorang perempuan. Peserta Larian Gegar juga. Tapi, nak balik. ‘Good good. Semangat. Keep it up’ Keep it up, keep it up juga. Tak tahu ke kami kepenatan + ketakutan? ‘’Lalu mana ni?’’ ‘’Belok kiri, belok kiri’’ ‘’oh ok. Thanks’’

Belok lah kiri. Aik? Apa pasal macam jauh lagi je ni? Aduh. Kiri kanan hutan, kereta lalu lalang tak kesian langsung, tempat berteduh tak payah cakap lah. Memang tak ada. Ok teruskan. Teruskan. Agak-agak dah jauh. Eh? Ramai lagi? So, bukan yang terakhir lah ni? Owh lupa. 5km & 15km. Ok sikit lagi. Sikit. Lagi.

‘’Come on. You can do it. Push push. Just a little more’’ Aduh orang putih ni. Nak terkencing, semua ada. ‘’Jauh lagi tak?’’ ‘’500m lagi’’ Jalan lagi. Aduh, bunyi katak ni. Tak silap-silap kang melompat kat aku, dengan aku sekali melompat ni kang.

Akhirnya!!!!!!! Sampai juga. Sampai sampai terus cari dia. Mana??????? T_T  T_T  T_T
Itu Adan. Ha!!!!!!! Itu dia!!!!!!! Ok aku dah tak larat. Rasa nak pitam. Rasa nak muntah semua ada. Muka pucat. Bas sampai je, terus berlari naik hahaha. Naik naik, pergh menggigil wei!!!!!!! Sejuk bak hang.

Sepanjang perjalanan, menyanyi je budak-budak dalam bas. Alhamdulillah, perempuan, tempat kedua, ketiga, kelima Unitar pegang. Yang lain tak sure.
Sampai kampus je, terus pergi warung makan. Mee bandung dengan kopi o suam. Perghhh!!!!!!!  Ok. Balik!!!!!!!

The memories that we’ll never get back. Demam pun demam lah. Yang penting have fun =)










 Oraite. See U at The Next Entry
21:17

? ?
Hey!

Laila in the house!
16 February 2017


Peeps!

AmazingCounters.com



Layout by 16thday
Resources One Two Three